Må bra trots ständig smärta.

Jag lever med fibromyalgi och har lärt mig att leva med min smärta och tröttheten. Det har varit en lång väg till att lära sig leva med min smärta. Men när jag förstod att jag måste inte vara vän med smärtan men jag behöver acceptra att den finns där. Så började min resa mot ett härligt liv med glädje och framtidsplaner. Jag insåg att det bara var jag som kunde påverka mitt liv, ingen annan. Inga tabletter eller läkare som kunde göra mig frisk, utan det var bra jag som kunde förändra min situation. Men hur gör man föra att klar att må bra trots ständig smärta. Nu i efterhand förstår jag att jag coachade mig själv för att ta mig framåt mot mitt mål. Vilka var mina hinder och vad kunde jag göra för komma förbi dem?

Jag fick min värk när jag var 8 år då hade jag/vi svårt att förhålla sig till den.

Vi säger jag för det var jag och mina föräldrar som kämpade.

Varför fick jag värk?

Vad kom den ifrån?

Vad var det för sjukdom?

Vad kunde man göra åt den?

Så många frågor att vilja ha svar på? Jag fick inga svar. Så jag fastnade, livet gick knackligt vidare medans jag väntade på att få svar på alla frågor för då skulle det bli så mycke lättare att leva och jag skulle inte ha så ont och inte må så psykiskt dåligt.

Jag minns den jobbiga känslan av vanmakt. Det häftiga är att jag mår så bra i dag. Tänk att smärtan som har varit så jobbig har gett mig ett yrke att hjälpa och motivera andra människor med smärta att förändra sin liv till det bättre.

Så häftigt!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ina » Om jag hade vetat:  ”Önskar så att jag hade kommit lika långt som Du. Även om jag har kommit längre n..”

  • Martin » Om jag hade vetat:  ”Skulle vara super om du skulle vilja skriva ett inlägg om nedan, har samma probl..”

  • Kaela » Om jag hade vetat:  ”Läser och förundras över hur du har orkat - och hur du har kommit dit du är. Du ..”

  • Ledsen » Om jag hade vetat:  ”Vilket bra inlägg, det var precis vad jag behövde läsa idag! Tack!!! Jag har sm..”

  • Jeanette » Vägen till att må bra :  ”Hej. Jag lever också i ständig smärta. Den har jag haft sen jag var 16 år (nu är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln