Tron på medicinernas förmåg att göra mig smärtfri

Jag är så glad, tacksam och stolt över att jag klarar att trappa ner min starka medicin med morfin som är beroendefarmkallande. Jag har haft just denna sorten tablett i ca 6 år innan dess en ännu starkare tablett.

Jag har varit beroende av dem för jag har trott att de de som gör att jag orkar med livet med arbete och familj . Tron är superstark vad det en handlar om, tror man på att något funkar så gör det. Jag har varit så fruktansvärt ledsen och kränkt när jag har fått tigga och be om mina tabletter för att orka med livet. Jag vill ju inte försämra min livskvalite. Jag vill ju kunna jobba mer istället för att kanske inte kunna jobba som jag gör idag. Mina tankar om läkare är inte höga hos mig, men som en vän till sa till mig: 

"Läkarens roll är inte att vara din vän" !

En bra läkare för mig har varit den som skriver ut mina mediciner som jag behöver. Sen är det inte okej att en läkare säger du får inga tabletter mer. Utan tanken med vård måste ju vara att hjälp individen till bättre livskavlite och kan de inte göra det så överlåta det till någon som vet och förstår vad den personen behöver för att lyckas med att må bättre. Läkarna säger att den här smärtan du har "den får du lära dig leva med"

MEN HUR?? ska jag kunna göra det när jag inte vet hur jag ska göra för att kunna leva med denna otroligt tuffa smärta??

Jag har trappat ut min medicin nu i snart 2 månader och det känns så bra att det är jag som styr. Men det är inte gratis, det är inte att bara sluta. Att jag bestämde mig nu beror på att jag kände mig mogen för den utmaningen. Jag har börjat plugga till mental tränare för komma ett steg längre både med mig själv och att jag kommer att ha stor hjälp av den kunskapen som smärtcoach. Så kände jag att nu är det jag som bestämmer över mitt liv jag vill inte vara beroende av någon läkare, jag behöver frigöra mig efter 20 års beroende av läkare.

Det kommer bli tufft, jag kommer få mer ont ( för mediciner måste ju har ha gjort någon nytta annars har det varit helt förgäves att äta dem). Så jag kommer att få jobba massor mentalt för att detta ska funka! Men jag har bestämt mig!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ina » Om jag hade vetat:  ”Önskar så att jag hade kommit lika långt som Du. Även om jag har kommit längre n..”

  • Martin » Om jag hade vetat:  ”Skulle vara super om du skulle vilja skriva ett inlägg om nedan, har samma probl..”

  • Kaela » Om jag hade vetat:  ”Läser och förundras över hur du har orkat - och hur du har kommit dit du är. Du ..”

  • Ledsen » Om jag hade vetat:  ”Vilket bra inlägg, det var precis vad jag behövde läsa idag! Tack!!! Jag har sm..”

  • Jeanette » Vägen till att må bra :  ”Hej. Jag lever också i ständig smärta. Den har jag haft sen jag var 16 år (nu är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln